„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Darba grupa piedāvā steidzami uzbūvēt estrādi

Daugavpils domē tika izveidota darba grupa kultūrvides uzlabošanai Daugavpilī. To vada deputāts Aivars Broks. Jaunā gada pašā sākumā darba grupa izrādījusi aktivitāti. Pilsētas domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim, viņa vietniekam Jānim Dukšinskim, izpilddirektoram Andrejam Kursītim, Finanšu nodaļas vadībai, Attīstības, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta, Kultūras pārvaldes un Sabiedrisko attiecību nodaļas vadībai ir iesniegta vēstule ar rekomendācijām.

Viens no priekšlikumiem ir 2014. gada pasākumu plāna apkopošana un publicēšana, kas jāveic Kultūras pārvaldei. Vēl joprojām tās mājaslapā internetā nav plāna, un tas negatīvi ietekmē pilsētas, tās radošo kolektīvu popularizēšanu vietējiem iedzīvotājiem un potenciālajiem tūristiem. Pārvaldei piedāvāts sagatavot un iesniegt izskatīšanai darba grupā kultūras attīstības programmu pilsētā un kultūras jomas prioritātes.

Grupa uzskata, ka darbā ir jāiesaistās Sabiedrisko attiecību nodaļai, kas operatīvi un laikus varētu publiskot un atjaunināt notikumu plānu, neaprobežojoties tikai ar pašvaldības struktūru pasākumiem.

Darba grupa uzskata, ka domes atbildīgajām struktūrām steidzami jāsāk risināt atklātās estrādes celtniecības jautājums Centrālajā parkā. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Santa Pupiņa atzīmēja, ka estrāde ir iekļauta pilsētas teritoriālajā plānā, bet pagaidām tās celtniecības jautājums tiek tikai apspriests. Ja dome iniciē tās celtniecību, pasūtītājs var būt Komunālās saimniecības pārvalde, tādā gadījumā notiks projekta publiskā apspriešana un citas šādos procesos ierastas procedūras.