„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Ballē bija lauku tortes ar bērnības garšu

14. janvārī Ilūkstes novada kultūras centrā tradicionālajā Jaungada ballē Daugavpils un Ilūkstes novada cilvēki ar īpašām vajadzībām demonstrēja pašu ceptās tortes.

Daugavpils un Ilūkstes novada invalīdu biedrības vadītāja Leontīne Tamane „Latgales Laikam” pastāstīja, ka ideja par lauku toršu balli radusies tad, kad viņa ar dienas centra „Fēnikss” kolēģēm atcerējās, kādas garšīgas tortes bijušas bērnībā: „Nolēmām, ka ir jāsameklē torte ar bērnības garšu. Visi šo ideju atbalstīja, turklāt Jaungada balle ir tāds notikums, kurā parasti galdā ir torte.”

Autori 26 tortēm bija Skrudalienas, Vaboles, Tabores un Naujenes pagasta radošās komandas, Ilūkstes dienas centrs „Fenikss”, veselības centrs „Ilūkste”, Daugavpils novada sociālās palīdzības centrs „Pīlādzis”, Silvija Voiņa un Valdis Miltiņš (Līksna), Annija Boluža un Marija Audzere (Vabole), Anna Mažuks (Pilskalne), Irēna Kulagina, Olga Lāce, Silvija Bērziņa un Agripina Kraukle (Šēdere), Janīna Lazdovska, Klavdija Loginova un Jeļena Ivanova (Laucesa),Valērijs Zujevs (Dviete), Ņina Latočka (Medumi), Natālija Dombrovska (Prode), Valentīns Serafinovičs (Subate) un Lija Koškina (Višķi).

Visu rakstu lasiet 17.janvāra numurā.