„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Autovadītājus nogurdina "tramplīni"

„Latgales Laika” redakcijā vēršas daudzi autovadītāji, kuri ir neapmierināti ar dažām ceļu satiksmes īpatnībām, kas Daugavpilī radušās vērienīgā ceļu remonta laikā.

Visbiežāk sūdzības tiek saņemts par zīmi, kas ir uzstādīta 18. novembra un Varšavas ielas krustojumā. Virzienā no pilsētas darbdienās zīme liek braukt tikai taisni vai pa labi, no tramvaja sliedēm nogriezties pa Varšavas ielu nedrīkst.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko saka, ka šie ierobežojumi pastāvēs līdz 2014. gada beigām, jo posms vēl nav nodots ekspluatācijā. Varšavas ielā plānots ieklāt trešo asfalta kārtu.

Daudzus autovadītājus ir nogurdinājusi lēkāšana pa „tramplīniem”, kas ir izveidojušies, liekot jauno asfaltu. Piemēram, braucot uz Gajoku un nogriežoties pie luksofora pa labi 18. novembra ielā. Ātrumu ierobežojošo zīmju šeit nav. Kā teica V. Semoņenko, šeit nav jēgas uzstādīt zīmes „30”, jo autovadītāji tāpat brauc lēni, lielā ātrumā neviens labo pagriezienu pie luksofora neveic. Savukārt, runājot par „tramplīnu” pirms uzbrauktuves uz gaisa tilta, tur ir uzstādīta zīme „30” un „Nelīdzens ceļš”.

Autovadītājiem nepatīk arī tramplīns, kas ir izveidojies 18. novembra un Vasarnīcu ielas krustojumā, vietā, kur tramvaja sliedes nogriežas uz Stropiem. Vadims Semoņenko saka, ka, diemžēl, tehnoloģiski šeit nevarēja rīkoties citādi, tramvaja sliedes atrodas tieši šādā leņķī. Ja sliedes izlīdzinātu, ceļš būtu jāpaceļ par metru, bet tas pasliktinātu jau tāpat slikto redzamību. Gada laikā šajā krustojumā tiks uzstādīts luksofors.

Autovadītāju neizpratni izraisa arī posms ar apļa kustību pirms iebraukšanas cietoksnī. Lielgabarīta transports un autobusi šeit ar pūlēm izbrauc pagriezienu, tie ir spiesti daļēji braukt pa bruģi. Kā izrādās, šis posms apļa vidū paredzēts tieši mašīnām, tāpat kā asfalts. „Tas nav trotuārs, kā daudzi domā, bet braucamās daļas posms, kas paredzēts lielgabarīta transportam. Tāpēc pa bruģi var droši braukt,” paskaidroja speciālists.