„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Drīz noskaidrosies, vai samazinās apkures tarifu

15.janvārī Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis tikās ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadību, kas izskata siltumenerģijas tarifa projektu Daugavpilij.

Viņš paziņoja, ka 6. februārī notiks regulatora padomes sēde, kurā tiks pieņemts galīgais lēmums par tarifu Daugavpilī. Kā teica J. Lāčplēsis, ir visi priekšnoteikumi pozitīva lēmuma pieņemšanai, t. i., tarifa samazināšanai par 2,8%. Domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka regulatora pārstāvji ir absolūti neatkarīgi cilvēki.

Parasti regulators tarifa projektu izskata ne mazāk kā sešus mēnešus. Priekšsēdētājs neņemas atbildēt, vai tiks ņemti vērā regulatoram iesniegtie iniciatīvas grupas priekšlikumi, jo tarifu aprēķina pēc noteiktas metodikas, kurā būtiskas izmaiņas nav notikušas. „Iniciatīvas grupa tikai aizkavēja laiku,” secināja J. Lāčplēsis.

Runājot par līguma laušanu ar firmu „Batergo” saistībā ar TEC-3, domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka pašlaik uzņēmums ir lauzis zemes nomas līgumu, kas bija noslēgts ar radniecīgu uzņēmumu SIA „Sprino”. Notiek konsultācijas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un juristiem jautājumos, kādu taktiku labāk pielietot šajā procesā, lai neradītu kaitējumu siltumtīklu uzņēmumam un, protams, patērētājiem. Vienlaikus tiek strādāts pie līguma ar SIA „Sprino” koriģēšanas