„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Grāmatu draugu ķēdi vienoja arī latgaliešu dziesmas

18. janvārī notika viens no galvenajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem - akcija „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”, kad no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas Krišjāņa Barona ielā uz jauno bibliotēku – „Gaismas pili” Pārdaugavā simboliski no rokas rokā tika padotas grāmatas. Šajā vēsturiskajā akcijā piedalījās vairāk nekā 14 000 dalībnieku, tostarp 12 Latgales Centrālās bibliotēkas darbinieki un citu Latgales pašvaldību bibliotekāri.

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) direktores vietniece Dzidra Stupāne atzīst, ka tas bijis ļoti aizkustinošs un skaists pasākums, kas vienmēr paliks atmiņā. Daugavpils bibliotekāru grupai paveicies akcijas laikā atrasties jaunās bibliotēkas ēkā. Kopā ar bibliotekāriem no Ilūkstes un Līvāniem daugavpilieši izvietojušies uz eskalatora, kas ved no pirmā uz otro stāvu. No šī skatupunkta pavēries arī skats uz plašajām jaunās ēkas telpām. Saņemot pirmās grāmatas, gribējies tās samīļot un paskatīties, kas tas ir par izdevumu un kas ir grāmatas autors. Viņas rokās nonācis daudz oriģinālliteratūras, tostarp A. Brigaderes un A. Sakses darbi, arī daudzas kopš jaunības iemīļotas grāmatas. Interesanti bijis ieraudzīt retas grāmatas, kuru nav LCB krājumos. Diemžēl pakavēties pie katras grāmatas un saskaitīt, cik grāmatu stundas laikā viņiem izdevies nodot tālāk, nebija iespējams. Lai darbs ritētu raitāk, Latgales bibliotekāres noorganizēja nelielu kori un uzdziedāja arī pa kādai dziesmai.

Visu rakstu lasiet 21.janvāra numurā.