„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.0 °C
daži mākoņi

Barikāžu dalībnieki aicina jauniešus neaizmirst vēsturi

20.janvārī, barikāžu atceres dienā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skolu jaunatne tikās ar barikāžu dalībniekiem. Par saviem personīgajiem pārdzīvojumiem un tā laika notikumiem skolēniem stāstīja Helma Hansone no Višķu pagasta un 1991.gada barikāžu dalībnieku Latgales biedrības valdes priekšsēdētājs Staņislavs Gavars.

Skolēnus uzrunāja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš atzina, ka pats nav bijis uz barikādēm, bet tobrīd ar savu ģimeni atradies Ogrē un sekojis visam notiekošajam. Viņaprāt, mūsdienu jaunieši vēl daudz nezina par savas valsts vēsturi, tāpēc šādos atceres pasākumos ir lieliska iespēja dzirdēt pašu tā laika notikumu aculiecinieku stāstīto. Jauniešiem bija iespēja noskatīties arī dokumentālas filmas par 1991. gada notikumiem.

Staņislavs Gavars pastāstīja, ka no Daugavpils barikādēs piedalījās 125 cilvēki, daudzi no kuriem jau ir aizsaulē, daudzi ir izbraukuši no valsts. Arī viņš 1991. gada 13. janvārī devies uz Rīgu. Viņaprāt, katrā paaudzē reiz pienāk brīdis izšķirties par kādu svarīgu soli un izlemt, kurā barikāžu pusē nostāties. Skolu jauniešiem viņš par piemiņu pasniedza Latvijas karogu ar novēlējumu godāt to.