„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daudzus pakalpojumus iedzīvotāji varēs saņemt vienuviet

Lai saņemtu vairāku valsts iestāžu pakalpojumus, Daugavpils un apkārtējo novadu iedzīvotājiem vairs nevajadzēs doties uz katru valsts iestādi atsevišķi, jo tos varēs saņemt Valsts vienotajā klientu apkalpošanas centrā Daugavpilī, kas tika atklāts 24. janvārī. Šādu iespēju sniedz Valsts vienoto klientu apkalpošanas centru (VVKAC) pilotprojekts, kas tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

No janvāra Valsts vienotajā klientu apkalpošanas centrā Daugavpilī var saņemt Lauku atbalsta dienesta, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts vides dienesta un Latgales uzņēmējdarbības centra pakalpojumus. Jāpiebilst, ka šo valsts iestāžu publiskos pakalpojumus tāpat kā iepriekš var saņemt arī iestāžu nodaļās un klientu apkalpošanas centros.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzina, ka viņam kā pilsētas vadītājam un iedzīvotājam ir liels gandarījums par rasto iespēju padarīt valsts pakalpojumus pieejamākus.

Tā kā pilotprojekts ir tikko uzsākts un vēl ir daudz jāmācās un jāpilnveidojas, centrā ir novietota kastīte, kurā apmeklētāji var atstāt savus ierosinājumus un vēlējumus. Šo kastīti A. Daugulis pasniedza galvenajam centra koordinatoram -Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes vadītājam Aldim Adamovičam.

Visu rakstu lasiet 28.janvāra numurā.