„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Par bezmaksas braukšanu vēl informēs

Kad Finanšu komitejas un arī Daugavpils domes sēdē deputāti apstiprināja bezmaksas braukšanas iespēju cilvēkiem, sākot no 75 gadu vecuma (agrāk bija 80 gadi), daudzi vecāka gadagājuma pilsētnieki uzreiz devās uz Sociālo lietu pārvaldi.

Lai kādas izmaiņas vai jauninājumi pašvaldībā stātos spēkā, tām jāiziet noteikta un diezgan ilga procedūra. Piemēram, pēc lēmuma pieņemšanas komitejā, dokumentācija tiek nosūtīta uz Daugavpils domes deputātu sēdi. Un tikai tad, ja viņi pieņem pozitīvu lēmumu, dokumentus iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Pēc apstiprināšanas ministrijā pašvaldība saistošos noteikumus iesniedz publicēšanai oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. Tikai tad, ja vien nav noteikts konkrēts termiņš, šie noteikumi stājas spēkā. Kā pierādījies praksē, tādējādi paiet aptuveni mēnesis. Tāpēc Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde aicina cilvēkus nesteigties un gaidīt oficiālu pašvaldības informāciju, kurā būs teikts, kas, kā un kad ir jādara. Visdrīzāk tikšanās tiks organizētas mikrorajonos, lai veciem cilvēkiem atvieglotu iespēju kļūt par šā pakalpojumu izmantotājiem.