„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Dzīvokļi ir ļoti pieprasīti, taču pašvaldībai piederošie ir jāremontē

Šobrīd Daugavpils novadā dzīvokļu rindā ir pierakstītas 37 ģimenes, pašvaldība savukārt var izīrēt 32 dzīvošanai derīgus dzīvokļus Višķu, Kalupes un Naujenes pagastā. Pārējie 107 dzīvokļi, tostarp 102 ar malkas apkuri Višķu, Nīcgales, Maļinovas un Līksnas pagastā, ir sliktā stāvoklī un nav piemēroti dzīvošanai, tāpēc pašvaldībai tie ar steigu ir jāremontē.

Debates par pašvaldības dzīvojamā fonda apsaimniekošanu sākās jau 2014. gada budžeta darba grupās. Deputāti, analizēdami, cik lielas summas pagastu pārvaldes ir pieprasījušas pašvaldības dzīvokļu remontiem, atzina, ka tas ir ļoti dārgs prieks. Kā uzskata Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins un deputāte Janīna Kursīte, daļu dzīvokļu ir jāpārdod izsolēs, bet par saņemto naudu jāremontē atlikušie dzīvokļi. „Dzīvokļus varbūt varētu izīrēt arī ar izpirkšanas tiesībām,” ieteica A. Kucins.

Pašvaldības īpašuma nodaļas vadītāja Vasilisa Pudovkina atgādināja, ka izsolēs izdodas pārdot vien 2-3 dzīvokļus gadā.

Visu rakstu lasiet 31.janvāra numurā.