„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Latgale ir Kažas otra mīļākā vieta uz zemes

Jaunais latviešu mūziķis un komponists Kārlis Būmeisters, ko vairāk pazīstam ar skatuves vārdu Kaža, Daugavpilī nav biežs viesis un ar koncertiem publiku nelutina, taču labprāt to darītu, ja vien tiktu aicināts. Tomēr izrādās, ka Latgalē mūziķis viesojas itin bieži, jo Dagdas pusē esot viņa dzimtas lauki - viņa otrā mīļākā vieta uz zemes, kur ik pa laikam Kārlis apciemo radus un bauda lauku pirtiņas labumus.

Šobrīd aktīvās mūziķa gaitas viņš ir pabīdījis malā un pēdējā laikā vairāk pievērsies citu autoru tiesību aizsargāšanai. Šajā sakarā viņu arī izdodas satikt Daugavpilī, kur kopā ar kolēģi Kārlis ieradies rīkot semināru par autortiesībām.  

Sevi viņš dēvē par aktīvu mūzikas dzīves aizkadra darbinieku, jo darbojas gan izklaides nozares uzņēmējdarbībā un jaundibinātajā Latvijas mūzikas eksporta biedrībā, gan pārrauga autortiesības, būdams „LaIPA” valdes loceklis. Šajā jomā viņam lieti noderot iegūtā maģistra izglītība ekonomikas nozarē. Darboties autortiesību aizsardzības jomā uzsācis, jo esot bezgala liels savas zemes patriots un vēlas veidot civilizētu, kulturālu sabiedrību, kas novērtē citu intelektuālā īpašuma tiesības.

Visu rakstu lasiet 31.janvāra numurā.