„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Ilūkstieši aktīvi ziedo asinis

Janvāra nogalē Ilūkstē iegriezās Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāles darbinieki, kuriem darba netrūka. Donoru dienā novada kultūras centra telpās brīžiem pat veidojās rinda, jo Ilūkstes iedzīvotāji ļoti aktīvi nāca nodot asinis.

Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejas biroja administratore Lilita Kolosovska pastāstīja, ka Ilūkstē donoru dienas notiek četras reizes gadā un ikreiz apmeklētāju netrūkst. Šā gada pirmajā donoru dienā bija ieradušies ap 130 donoriem, daudzi no kuriem ir ilggadēji donori, bet daži bija atnākuši pirmo reizi.

Ilūkstes vidusskolas saimnieciskās daļas vadītājs Jānis Anspoks asinis ziedo jau gadus divdesmit. Viņš atzīst ka varētu to darīt arī biežāk, bet parasti pietrūkstot laika. Pēc asiņu nodošanas viņš jūtoties ļoti labi, un gandarījumu sagādājot tas, ka viņa asinis var kādam glābt dzīvību.

Ilūkstes vidusskolas sekretāre Aina Kokaine gan ieradusies pirmo reizi un pirms asins nodošanas jutās nedaudz samulsusi. Viņa gan esot par to domājusi jau gadiem ilgi, taču līdz šim nevarējusi sadūšoties, bet, pateicoties savam kolēģim, kurš viņu paaicinājis līdzi, beidzot savu ieceri īstenojusi. Aina pastāstīja, ka viņas māsa Anna Čamāne jau kopš studiju gadiem nodod asinis un pat saņēmusi balvas kā ilggadējā donore. Arī viņa ir gatava asinis nodot regulāri, jo dzirdējusi, ka tas palīdz atjaunot paša donora organismu.  

Visu rakstu lasiet 4.februāra numurā.