„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.9 °C
apmācies

Zemnieki un pircēji iesaistīsies tiešās pirkšanas kustībā

Reizi nedēļā iegādāties svaigu pienu, dārzeņus, olas, reizi mēnesī nopirkt graudaugu produktus un gaļu, ko audzē bioloģiskās saimniecības - tas varbūt izklausās pēc utopijas, tomēr ir realitāte - ap 500 cilvēku un ap 50 saimniecības Latvijā ir iesaistījušās tiešās pirkšanas kustībā. To 29. janvārī Daugavpils novada domē uzsvēra tiešās pirkšanas kustības aktīviste Inese Romanova no Siguldas un kustības aizsācēja Daugavpils novadā Ilze Mežniece no Ambeļiem, uzrunādamas potenciālos pircējus un pārdevējus - lauksaimniekus.

Tiešā pirkšana ļauj iegādāties patiešām labus, kvalitatīvus, zināmus produktus no vietējiem, pazīstamiem ražotājiem un par pieņemamu cenu, turklāt bioloģiskā produkcija kļūst pieejama visiem, skaidro Ilze Mežniece. Viņa tiešās pirkšanas kustībā ir iesaistījusies kā lauksaimniece, vēlas piesaistīt arī citas piemāju un zemnieku saimniecības, jo, atrodot stabilu produktu noieta tirgu, zemniekam vairs nebūs jādomā, kā izdzīvot laukos. „Daugavpils ir otrā lielākā pilsēta Latvijā, tā ir ļoti urbanizēta, ne katram pilsētniekam ir mazdārziņš, tieši tāpēc tiešās pirkšanas kustībai te ir lielas iespējas. Daugavpils un Vārkavas novada lauksaimnieki pircējus uzrunās pirmie, un ceram, ka atsaucība būs,” pastāstīja Ilze.  

Pirmā pircēju pulciņa tikšanās notiks 25. februārī plkst.16.00 Daugavpils novada domē. Visi interesenti par tiešās pirkšanas kustību un minēto tikšanos var iztaujāt Ilzi Mežnieci (tālr.26358845).

Visu rakstu lasiet 4.februāra numurā.