„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Nekustamā īpašuma tirgū ir iestājusies stagnācija

Nekustamā īpašuma tirgus Daugavpilī pašlaik ir „iesnaudies”, un tam ir vairāki iemesli. Tomēr cilvēki joprojām grib pārdot un pirkt mājokļus, neatkarīgi no ekonomiskās situācijas valstī. Lai uzzinātu, par ko daugavpilieši pašlaik interesējas nekustamā īpašuma tirgū, „Latgales Laiks” aicināja uz sarunu aģentūras „VINKIS UN PARTNERI” nekustamā īpašuma aģentu Svetlanu Meinarti.

Pašlaik nekustamā īpašuma tirgū ir iestājusies stabila stagnācija, kas gluži kā spogulis parāda ekonomisko situāciju valstī. Nekustamais īpašums ir universāls mehānisms, kas aktīvi reaģē uz ekonomikas atdzīvošanos. Pašlaik nav vērojams ne acīmredzams pieprasījuma, ne piedāvājuma pieaugums, bet tirgū apgrozībā galvenokārt ir nekustamais īpašums, kas ir nepieciešams šeit un tagad. Kāds ir piedzimis –dzīvojamā platība jāpaplašina, kāds aizbraucis – tā jāsamazina. Aktivitāte nedaudz pieauga pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada. Kāds centās ieguldīt nekustamajā īpašumā ieguldījumus latos, citi steidza pārdot vai nopirkt nekustamo īpašumu, bažījoties par iespējamām cenu svārstībām, kas saistītas ar pāreju uz eiro. Šobrīd nekustamais īpašums diezgan reti tiek izskatīts kā investīciju priekšmets, stāsta praktizējošā māklere Svetlana Meinarte.

Visu rakstu lasiet 7.februāra numurā.