„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Muzejā apskatāmi laikmetu liecinieki

Sērijas „Privātkolekcijas” jaunā izstāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā domāta tiem, kuri prot novērtēt savu laiku, ciena senču tradīcijas un saudzīgi izturas pret vecām mantām, kuras citiem nešķiet īpaši vērtīgas.

„Laiks rotā” – tā saucas Jāņa Bogdanova veidotā izstāde. Viņš jau piecdesmit gadus kolekcionē dažādus sadzīves priekšmetus, mūzikas instrumentus, nozīmītes, pulksteņus, radioaparātus, zobenus, monētas, rotaslietas, grāmatas, traukus, lauksaimniecības tehniku un daudz ko citu.

Izstādē ir apskatāma tikai daļa Jāņa kolekcijas, kura, pēc autora teiktā, daudzajos gados kļuvusi īpaši liela. Protams, ne jau visi ir apmierināti, daži kolekciju sauc par lūžņiem, bet vairākums paziņu to pastāvīgi papildina, atnesot senlaicīgus priekšmetus, kas saglabājušies no senčiem. J. Bogdanovs brauc uz kolekcionāru salidojumiem vai arī kādam nevajadzīgus senus priekšmetus pērk no paziņām.

Visu rakstu lasiet 7.februāra numurā.