„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Izveidos vēl vienu pārbaudes nodaļu

Daugavpils domes Finanšu komitejas locekļu ilgu diskusiju izraisīja iniciatīva izveidot jaunu domes struktūru – Revīzijas un audita nodaļu.

Daudzi deputāti uzdeva jautājumus, jo domē jau ir gan Iekšējā audita nodaļa, gan Kapitālsabiedrību uzraudzības nodaļa. Turklāt agrāk domē darbojās revīzijas komisija, ko likvidēja Žannas Kulakovas vadītā domes sasaukuma laikā. Vai tad pārbaudošo un uzraugošo instanču nebūs par daudz, kādreiz taču jāsāk arī strādāt?

Plānots, ka jaunajai nodaļai pievienosies Iekšējā audita nodaļa un visi tās darbinieki (pašlaik viņu ir trīs) pāries strādāt uz turieni. Nodaļa tiks sadalīta divās daļās – audita un revīzijas. Iespējams, to skaits, ja būs nepieciešams, tiks palielināts. Jaunas nodaļas izveides nepieciešamība tiek pamatota ar Pašvaldību likumu, kurā teikts, ka pašvaldībai jānodrošina finanšu lietderīgas izmantošanas kontrole. Jaunās nodaļas vadītājs būs tieši pakļauts domes priekšsēdētājam. Juridiskās nodaļas vadītāja Lilija Žuromska teica, ka Rīgas domē, piemēram, darbojas tamlīdzīga pārvalde, turklāt veiksmīgi.

Deputāts Dmitrijs Rodionovs uzskata, ka jaunā struktūra būšot kaut kas līdzīgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Viņš izteica priekšlikumu pagaidām atlikt jautājuma izskatīšanu, bet tas neguva atbalstu.

Daiļrunīgs bija Ritas Strodes viedoklis. Deputāte uzskata, ka domei nodaļa ir vajadzīga, bet par tās vadītāju nekādā gadījumā nedrīkst iecelt kādas partijas pārstāvi, citādi tas viss pārvērtīsies politiskā farsā un emociju izrādīšanā.

Deputāte Natālija Petrova piedāvāja precizēt prasības ieplānotās struktūras vadītājam, lai tas būtu zinošs un kompetents speciālists.

Rezultātā divi deputāti atturējās no balsošanas, ar balsu vairākumu tika nolemts šo jautājumu iesniegt izskatīšanai pilsētas domei 13. februārī.