„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Skolās sākusies nākamo pirmklasnieku reģistrācija

Katras skolas nākotne ir pirmklasnieki, tāpēc nākamo skolēnu reģistrācijas diena parasti tiek gaidīta ar satraukumu gan no iestādes, gan no vecāku puses. 2014./2015.mācību gadā Daugavpils vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs kopumā var uzņemt 1140 skolēnus, katrai skolai Izglītības pārvalde ir noteikusi maksimāli pieļaujamo pirmklasnieku skaitu, ņemot vērā iestādes iespējas. Pēc Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes prognozēm, skolas gaitas varētu uzsākt apmēram 950 bērnu, kuri piedzimuši 2007.gadā.

Šogad nākamo pirmklasnieku reģistrācija izglītības iestādēs sākās 3.februārī plkst.8.00 un ilgs līdz 28.februārim, bet papildu reģistrācija – pat līdz 29.augustam. Jaunums šogad bija piedāvātā iespēja pieteikt bērnu mācībām skolā elektroniski, ko pirmajā pirmklasnieku reģistrācijas dienā izmantoja 46 vecāki. Pavisam 3.februārī mācībām tika pieteikti jau 438 nākamie pirmklasnieki (salīdzinājumam – 2013.gadā to bija 400). 4.februārī pilsētas skolās bija reģistrēti 489 nākamie pirmklasnieki, kas ir par 50 vairāk nekā otrajā reģistrācijas dienā pagājušajā gadā. Pavisam pirmajā nākamo pirmklasnieku reģistrācijas nedēļā līdz 10.februārīm mācībām pilsētas skolās pieteikti 740 bērni, t.sk. 22 – no citām pašvaldībām (pagājušajā gadā attiecīgajā laika posmā – 739). Vairākās pilsētas skolās vecāki izmantoja iespēju pieteikt savus bērnus mācībām tajā dienā un laikā, kad attiecīgajā iestādē notiek nodarbības ar nākamajiem pirmklasniekiem. Līdz š.g. 17.martam katrs vecāks no skolas saņems rakstisku paziņojumu par bērna uzņemšanas 1.klasē rezultātiem.

Pirmajā nedēļā praktiski ir nokomplektētas pirmās klases Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā, 3.vidusskolā, 13.vidusskolā un Saskaņas pamatskolā, bet vismaz viena klase – katra pilsētas skolā. Daugavpils1.speciālās pamatskolas un Daugavpils Logopēdiskās internātpamatskolas – attīstības centra pirmo klašu komplektācija notiek saskaņā ar pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas norīkojumiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša