„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Apturēta jaudīga nelegālā alkohola ražotne Daugavpilī

Šonedēļ kādā privātmājā Daugavpilī policija uzgājusi un likvidējusi apjomīgu nelegāla alkohola rūpnīcu. Atsavināta pašbrūvēta dzira, kura tika paredzēta tālākai izplatīšanai točkās. Kā informē VP Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, pagājušās nedēļas nogalē Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvus pasākumus, apturējuši kādu transportlīdzekli, kurā atradās 1000 litru tvertne, piepildīta ar šķidrumu - visticamāk spirtu, jo šķidrumam bija spilgti izteikta alkohola smaka. Turpinot uzsāktā kriminālprocesa izmeklēšanu un veicot sankcionētu kratīšanu, policisti pārbaudīja kāda privātā sektora teritoriju Daugavpilī, kur konstatēja pilnvērtīgu, labi iekārtotu nelegālā alkohola ražošanas „cehu”. Kā izrādījās, šajā pagrīdes rūpnīcā saražotā prece tālāk tika nogādāta dažādās alkohola tirdzniecības vietās ne tikai Daugavpilī, bet arī citās Latgales pilsētās. Uz vietas tika atrasti un atsavināti vairāk nekā 2272 litri alkohola dziras, kopumā izņemti vairāk nekā 3272 litri alkohola. Tāpat tika atsavināti visi alkohola ražošanai un fasēšanai nepieciešamie piederumi – etiķetes, stikla un plastmasas pudeles, korķi, sūkņi utt.

Ierosināts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana. Saistībā ar minēto noziegumu policija pārbauda kādu 1979.gadā dzimušu vīrieti. Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.