„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Vai Daugavpils cietoksnī ir vajadzīga vēl viena stāvvieta?

13.februārī Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika būvniecības ieceres prezentācija, kas paredz atklātas autostāvvietas ierīkošanu Daugavpils cietoksnī, Imperatora ielā 6a.

Kā teica būvniecības ieceres pasūtītāja pārstāve Svetlana Smirnova, šis zemes gabals pieder privātpersonai. Viņa atzīmēja, ka pašlaik teritorija ir ļoti sliktā stāvoklī, nav apgaismota un netiek apsargāta. „Tiek plānots uzbūvēt atklātu un apsargājamu autostāvvietu, ierīkot apgaismojumu un apzaļumot teritoriju. Stāvvietā varēs novietot līdz 50 auto (5 vietas autobusiem, divas speciālas vietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām). Paredzēts uzcelt arī nelielu telpu dienesta vajadzībām,” pastāstīja S. Smirnova. Kā teica speciālisti, kuri prezentēja ieceri, ja tā tiks apstiprināta, konkrēta projekta izstrādē tiks ņemtas vērā Būvvaldes norādes, vai drīkst uzcelt žogu, kā jāizskatās laternām utt.

Klātesošie interesējās, ko cietokšņa iedzīvotāji saņems veco, daļēji funkcionējošo sporta rīku vietā. S. Smirnova atzīmēja, ka šis jautājums tiks izskatīts turpmāk un, ja būs iespēja īstenot šādu projektu, tad kāpēc lai nevarētu ierīkot sporta laukumu: „Iedzīvotāju vēlmes mēs obligāti uzklausīsim un ņemsim vērā.”

Visu rakstu lasiet 18.februāra numurā.