„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Aicina pieteikt „gaismas nesējus”

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība arī šogad gaidīs lasītāju un pagastu iedzīvotāju stāstus un vēstules par bibliotekāriem – gaismas nesējiem. Konkurss „Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” notiek jau astoto gadu. Tā ir iespēja atrast un izcelt darbīgus, radošus un pašaizliedzīgus mūsu mazo „gaismas piļu” darbiniekus. „Pagasta bibliotekārs-gaismas nesējs” ir lasītāju balva un atzinība savam bibliotekāram. Pateicoties konkursam visa Latvija var uzzināt par aktīviem cilvēkiem pagastos, kuri palīdz uzlabot līdzcilvēku ikdienas dzīvi.

 Biedrība šogad gaidīs stāstus par bibliotekāriem Latvijas pagastos, lai kopīgi pateiktu paldies par viņu entuziasmu un radošumu, rūpēm par saviem lasītājiem, savas bibliotēkas izveidošanu par vietējo gaismas pili, radošu nodarbju organizēšanu, mājīgu bibliotēkas vidi, laipnību un smaidu. Biedrība aicina atkārtoti pieteikt arī tos bibliotekārus, kas līdz šim vēl balvu nav saņēmuši.

 Pieteikumi un fotogrāfijas, kas stāsta par bibliotekāra aktivitātēm, iesūtāmi līdz 2014. gada 21. martam LNB Atbalsta biedrībai Tērbatas ielā 75, Rīgā, LV-1001 vai uz e-pastu gaisma@gaisma.lv.

 Konkursā „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” tiks izraudzīti un apbalvoti 5 uzvarētāji no katra Latvijas reģiona – Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales.