„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Uz biznesa forumu daži viesi atbrauks karietēs

Daugavpils dome turpina gatavošanos trešajam starptautiskajam Austrumbaltijas biznesa forumam, kas notiks 16. un 17. maijā.

Kārtējā organizācijas komitejas sēdē tika apspriestas visai neparastas tēmas. Piemēram, kur Daugavpilī varētu ganīt zirgus, un kur nepieciešamības gadījumā saremontēt karieti?

Šogad biznesa foruma laikā cauri Daugavpilij brauks neparasta ekspedīcija „no pagātnes”. Lietuvas ceļotāju klubs ar Krievijas, Lietuvas un Polijas pasta dienestu atbalstu organizē kariešu ekspedīciju. Divas zirgu vilktas karietes 28. aprīlī izbrauks no Pils laukuma Sanktpēterburgā un 36 dienās sasniegs Varšavu. Ceļa garums – 1220 km.

Daugavpilī karietes ieradīsies 16. maijā, lai izbrauktu cauri Nikolaja vārtiem, šajā datumā ir ieplānota to svinīgā atklāšana.

Viens no galvenajiem jautājumiem, kas būs jāatrisina organizatoriem, ir ceļu satiksmes drošība laikā, kad karietes brauks pa pilsētas ielām.