„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Centra poliklīnikas pacienti ir sagaidījuši pozitīvas pārmaiņas

Ilgus gadus Daugavpils Reģionālās slimnīcas Centra poliklīnikas pacientiem bija turpat vai nakts vidū jāieņem rinda, lai varētu pierakstīties pie kāda no speciālistiem. Taču no šā gada poliklīnikā beidzot ir ieviestas vērienīgas izmaiņas, kas solās padarīt ārstniecības pakalpojumus pieejamākus pacientiem.

Gada pirmās dienas gan vēl bijušas stresa pilnas gan pacientiem, gan arī personālam. Pacientu napmierinātību poliklīnikas vadītāja Aina Maskalāne skaidro ne tikai ar eiro ieviešanas radītajām grūtībām, bet galvenokārt ar jaunās informācijas sistēmas „Ārsta birojs” ieviešanu, jo personālam bija jāapgūst datorprasmes un pilnīgi jauni darba principi, kas prasījis laiku.

Iepriekš pie speciālistiem pierakstīja tikai divas nedēļas uz priekšu, bet tagad vairs neesot nekādu ierobežojumu, pacients var pierakstīties jebkurā sev vēlamā laikā.

Pierakstīties un saņemt nepieciešamo informāciju var, personīgi atnākot uz reģistratūru vai piezvanot uz vienu no trim Zvanu centra tālruņiem. Zīmīgi, ka ikvienā no pieciem reģistratūras lodziņiem pacienti tagad var pierakstīties pie jebkura speciālista, apmaksāt pakalpojumu, kas agrāk nebija iespējams, turklāt var izvēlēties sev piemērotāko laiku un datumu. Reģistratūrā pacients saņem informatīvu lapiņu, kurā ir norādīts ārsta vārds, kabinets, pakalpojuma saņemšanas datums un laiks, kā arī rekomendācijas, kas jāievēro pirms došanās pie attiecīgā speciālista. Pierakstoties pie ārsta pa telefonu, šīs rekomendācijas pacients saņem mutiski no Zvanu centra darbiniekiem.

Pierakstīties pie speciālistiem var darba dienās pa tālruņiem: 654 40856; 654 22419; 654 21476 no plkst. 7.00 līdz 19.00

Visu rakstu lasiet 21.februāra numurā.