„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Atgriezās no Rīgas un vada Demenes kultūras namu

Olga Bleidere ir atgriezusies no Rīgas, lai vadītu Demenes kultūras namam. Viņa „Latgales Laikam” atzina, ka vēlas būt noderīga savam dzimtajam pagastam.  

Olga Bleidere pirmās organizatora iemaņas ieguva Zemgales vidusskolā. Trīs gadus būdama skolēnu pašpārvaldes prezidente, viņa organizēja kultūras dzīvi skolā - rakstīja scenārijus, rīkoja pasākumus, vadīja tos. Vēlāk Olga mazliet attālinājās no šīs jomas - Latvijas Universitātē ieguva ekonomistes diplomu. Šoziem jaungada brīvdienās Olga Bleidere atbrauca uz Demeni un uzzināja, ka pagasta kultūras namam nav vadītāja. Viņa nevilcinoties pagasta pārvaldei iesniedza dokumentus. Gan pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne, gan darbinieki nopriecājās, ka vēl viens jauns cilvēks ir atgriezies dzimtajā pagastā. Sapnis ir piepildījies, darba līgums ir parakstīts, nu ir jāstrādā ar piepūstām ideju un sadarbības burām, sacīja Olga.

O.Bleidere vispirms iepazinās ar pagasta pārvaldes kolēģiem, kultūras nama kolektīviem, to vadītājiem. Šobrīd Demenes kultūras namā darbojas bērnu teātra studija „Marija&Co”, to vada Zemgales vidusskolas skolotāja Marija Romanovska, un Olgas Kušneres vadītā mūsdienu deju grupa „Flash”. Pagasta pasākumus atbalsta arī Demenes katoļu baznīcas koris un tā vadītāja Ņina Šukste. Koletīvs šogad plāno piedalīties vokālo ansambļu skatē. Tāpat vairākas sezonas darbojas arī intelektuālās spēles „Kas? Kur? Kad?” pieaugušo komanda, kas diezgan veiksmīgi piedalās Daugavpils novada čempionātā.

O.Bleidere uzskata, ka kultūrā ir jācenšas atrast līdzsvaru starp profesionālo un talantus atraisošo mākslu. Turklāt pagastu kultūras namiem ir vēl viena skaista misija -- uzturēt un izkopt ne tikai latviešu tautas tradīcijas, bet arī sava pagasta nacionālās kultūras vērtības, tā dodot vērtīgu pienesumu visam novadam. Olga pati labprāt iesaistītos vokālajā vai deju kolektīvā.