„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Jaunā izrāde nevienu neatstās vienaldzīgu

28.februārī gaidāmajai pirmizrādei „To visu viņa…” veltītajā preses konferencē Daugavpils teātrī izrādes veidotāji paziņoja, ka skatītājus atkal gaida pārsteigums un viņi nepaliks vienaldzīgi.

Pēc režisora Georgija Surkova teiktā, lugas autors ir ļoti talantīgs Baltkrievijas dramaturgs - Andrejs Ivanovs, savukārt luga ir saņēmusi vairākas nominācijas nozīmīgos Krievijas konkursos.

Kā vēsta sižets, pēc vīra nāves māte ir pazaudējusi saikni ar savu dēlu, kurš māti ienīst un sapņo par viņas nāvi, savukārt māte vaino dēlu visos grēkos, un katrs mēģinājums uzlabot attiecības beidzas ar skandālu. Māte atrod vienīgo risinājumu – iepazīties ar dēlu sociālajos tīklos, uzdodoties par jaunu meiteni.

Režisors atzīmēja, ka izrāde drīzāk domāta pusaudžiem, bet, tajā pašā laikā, arī pieaugušajiem -- viņu vecākiem. „Gribu uzreiz brīdināt, ka izrādē tiek izmantota nenormētā leksika, tā nav tur iekļauta mākslīgi. Pusaudži rupji lamājas, pašlaik lamu vārdi ir mūsu dzīves sastāvdaļa, no tā nekur neaizbēgt,” pastāstīja režisors.

Visu rakstu lasiet 28.februāra numurā.