„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Sports popularizē Ilūkstes novadu

Sports ir viena no spilgtākajām Ilūkstes novada vizītkartēm, uzskata novada pašvaldība. Tā gan uztur novada sporta skolu, gan organizē vairākus atpazīstamus pasākumus. „Latgales Laiks” par sporta sasniegumiem un vīzijām sarunājās ar pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāju Ilonu Linardi un Ilūkstes novada sporta skolas direktoru Imantu Rubļevski.

Sporta skola, tāpat arī vispārizglītojošās skolas un profesionālā vidusskola ir jaunās sportistu paaudzes kalve Ilūkstes novadā. Šogad Ilūkstes novada sporta skolā vieglatlētikas profesionālajā izglītības programmā mācās 144 audzēkņi, savukārt130 bērni un jaunieši ir izvēlējušies futbola profesionālās izglītības programmu. Skolu apmeklē arī bērni no Daugavpils un Jēkabpils novada pašvaldībām.

Ilūkstiešiem gribētos nākotnē iemūžināt Hieronīma Lapkovska sapni - sporta skolā ieviest arī velosporta profesionālās izglītības programmu. Ilūkstes novada attīstības programmā pašvaldība ir uzsvērusi arī ūdenssporta attīstību, jo novads ir bagāts ar ūdeņiem -- Ilūkstes upi, Subates ezeru, tāpat ir ieplānota virkne pasākumu, lai popularizētu ziemas sportu, tostarp slēpošanu.

Visu rakstu lasiet 28.februāra numurā.