„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Daugavpilī notiks pirmā "zaļo grozu" iepirkšanās

4.martā Daugavpils novada kultūras centrā notiks tiešās pirkšanas jeb „zaļo grozu” akcijas pirmā iepirkšanās, nolēma iniciatīvas grupa.

Tiešās pirkšanas iniciatore Ilze Mežniece no Ambeļiem pastāstīja, ka Daugavpils novada kultūras centrs ir izvēlēts kā pagaidu vieta pasākumam, kur pircēji produktus varēs iegādāties tieši no zemnieka un ražotāja. Iniciatīvas grupa, kurā šobrīd ir iesaistījušies Daugavpils, Kalkūnes, Naujenes, Višķu un Ambeļu potenciālie pircēji, vienojās, ka 4. martā varēs iegādāties sīpollociņus, mājās ceptu lauku maizi, bišu produktus, kļavu sulas, mājas sierus. Ilze Mežniece jau ir apzinājusi zemnieku saimniecības, kas vēlas šo produkciju tirgot. Piemēram, Antons Daukšts no Ambeļiem ir solījis piegādāt gurķus, kabačus un citus dārzeņus.

Tiešās pirkšanas iniciatīvas grupa ir atvērta sadarbībai, tajā var iesaistīties arī citi interesenti. Vairāk var uzzināt, jautājot Ilzei Mežniecei (tālr.26358845).