„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Brīvdienās notika atvadas no ziemas

Šogad Masļeņica sakrita ar pirmo pavasara dienu. Lai no sirds izpriecātos kopā ar ģimeni un draugiem, laukumā pie Borisa un Gļeba katedrāles sapulcējās simtiem Daugavpils iedzīvotāju, lai atvadītos no ziemas.

Par gardu cienastu, daudzveidīgu koncertprogrammu un izpriecām parūpējās svētku rīkotāji – Krievu kultūras centrs un pilsētas domes Kultūras pārvalde. Lielu atbalstu sniedza skolēni, pedagogi un Celtnieku profesionālās vidusskolas audzēkņi.

Lai arī 2.marta rītā lielām pārslām krita balts sniegs, tomēr šie pēdējie ziemas sveicieni nenobiedēja Naujenes pagasta iedzīvotājus - viņi kuplā pulkā sanāca Naujenes kultūras centrā Locikos uz pasākumu „Jautrie Meteņi ar kaimiņiem”. Ar dziesmām, dejām, rotaļām ziemai ardievas teica Naujenes kultūras centra folkloras kopa „Rūžeņa”. Kolektīvs ir kļuvis bagātāks ar dziedošiem bērniem, tāpat kolektīva pūrā netrūkst jaunu dziesmu latgaliešu valodā. Mākslinieciskās vadītājas Ingas Zeiles pierunāti, arī skatītāji izlocīja kājas rotaļā „Es ar savu cysu maisu”.

Visu rakstu lasiet 4.marta numurā.