„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Laika apstākļi ļauj agrāk sākt ceļu remontu

Pateicoties siltajam laikam un agrajam pavasarim, Daugavpilī drīzumā atsāksies ceļu būvdarbi.

No 10. marta atsāksies būvdarbi Daugavas ielā, firma „Binders” jau ir vērsusies domē ar iesniegumu. Tiesa, šajā projektā var tikt ieviestas izmaiņas, paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Viņš uzskata, kas tas ir ne visai veiksmīgs un ka tas ir jāpārskata. Šonedēļ tiksies domes pārstāvji, projektētāji un celtnieki, lai apspriestu iespēju ieviest projektā korekcijas. Turpināsies 18. novembra, Varšavas, Liepājas ielas remonts. Tiks savienota Vidzemes un Motoru iela – ceļu gar Šūņu ezeru noasfaltēs.

Vislielākās neērtības pilsētniekiem sagādās trases A13 remonts, apļa kustības būvniecība pie Vienības tilta un Daugavas ielā. Jau zināms, ka viss tranzīts tiks novirzīts pa apvedceļiem. Paredzēts padziļināt tuneli Daugavas ielā. Šo posmu plānots slēgt uz trim mēnešiem vai arī organizēt kustību pa joslām. Pašlaik ir pieņemti jauni saistošie noteikumi, kas paredz, ka celtniekiem laikus (10 dienas iepriekš) jāinformē pilsētnieki par ceļu slēgšanu un apbraucamajiem ceļiem.

Dome apspriedīs iespēju uzstādīt gar braucamo daļu nožogojumu uz viadukta un 18. novembra ielā. Kopš gaisa tilta atklāšanas pēc remonta šeit jau notikušas daudzas avārijas, tāpēc, lai nodrošinātu gājēju drošību un novērstu mēģinājumus šķērsot neatļautā vietā ceļu, pa kuru notiek intensīva kustība, nožogojumi ir vajadzīgi.

Drīzumā sāksies ūdensapgādes projekta realizācija Grīvā un Sēlijas ielas remonts.