„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Bebrenieši domā par savu firmas brokoļu produktu

Bebrenes vidusskola sadarbībā ar vietējo lauksaimnieku, šīs skolas absolventu Mārtiņu Bogušu lolo jaunu ideju par pašu radītu brokoļu produktu, kas varētu būt Bebrenes pagasta un Ilūkstes novada vizītkarte.

Idejas pirmsākumi rodami projektā „Pedagogu profesionālo kompetenču pilnveide darbam starpdisciplinārā mācību vidē, lai tuvinātu mācības reālajai dzīvei un paaugstinātu skolēnu uzņēmību”, kur iesaistījās Bebrenes vidusskola un kura mērķis bija radīt jaunu pievienotu vērtību, „Latgales Laikam” pastāstīja Bebrenes vidusskolas direktore Ērika Šaršune.

Mārtiņš Bogušs slavēja bebreniešu pacietību , gatavojot brokoļus kopā ar citām komponentēm. Tā radās vismaz 6 dažādas receptes, pēc kurām bija pagatavoti gan sāļi un asi, gan arī saldi brokoļu ēdieni, produkti. Pirmā brokoļu produktu degustācija notika turpat skolā, un galvenie eksperti, protams, bija skolēni un skolotāji. Vairākums nobalsoja par īpašu brokoļu piedevu ēdieniem „Broccoli -- Green paradise”. Konkursam piedāvātā produkta idejas autores bija skolotājas Ilona Vasiļjeva, Diāna Caune-Ostrovska un viņu skolēni Evita Cucure (11. klase), Santa Krasauska (11. klase) un Toms Valpēters (12.klase).

Visu rakstu lasiet 7.marta numurā.