„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Iedzīvotājiem būs pieejamas advokātu bezmaksas konsultācijas

Turpinot ikgadējo tradīciju, jau piekto gadu pēc kārtas par godu Advokatūras dienai no 10. līdz 14.martam zvērinātu advokātu biroji, individuāli praktizējoši zvērināti advokāti un viņu palīgi visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas.

Šogad bezmaksas konsultāciju piedāvājumā iesaistījušies aptuveni 125 gan advokātu birojos strādājoši, gan individuāli praktizējoši zvērināti advokāti un viņu palīgi.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad bezmaksas konsultācijas būs pieejamas pavisam 17 pilsētās ārpus Rīgas - Ikšķilē, Siguldā, Valmierā, Valkā, Smiltenē, Madonā, Alūksnē, Balvos, Daugavpilī, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Bauskā, Ķekavā, Limbažos un Ventspilī, tādējādi aptverot visu Latvijas teritoriju.

Šogad pirmo reizi advokāti konsultēs tādās tiesību jomās kā goda un cieņas aizsardzība, medicīnas tiesības, veselībai nodarītā kaitējuma atlīdzinājums, tiesiskās aizsardzības process, kā arī par sūdzību iesniegšanu Satversmes tiesā un Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Advokāti konsultēs arī četrās ieslodzījumu vietās.

„Viena no advokāta profesijas misijām ir darboties sabiedrības interesēs. Bezmaksas juridiskās palīdzības sniegšana Advokatūras dienas ietvaros, kuru atzīmē 19.martā, ir šīs misijas redzamākā izpausme, ko jau iepriekšējos gados novērtējuši iedzīvotāji. Savukārt advokātiem ir gandarījums par iespēju vismaz reizi gadā darboties pro bono sistēmas ietvaros, daloties savās zināšanās un pieredzē,” komentē zvērināta advokāte Dana Rone, viena no konsultāciju nedēļas organizatorēm.

 Tāpat kā iepriekšējos gados, bezmaksas juridiskās palīdzības ietvaros iedzīvotājiem būs pieejamas juridiskās konsultācijas civiltiesību (ģimenes tiesību, mantojuma tiesību, lietu tiesību un saistību tiesību), īres tiesību, apdrošināšanas tiesību, darba tiesību, komerctiesību, maksātnespējas procesa, administratīvo tiesību, krimināltiesību, konkurences tiesību, konstitucionālo tiesību, nodokļu un finanšu tiesību, intelektuālā īpašuma aizsardzības, nekustamā īpašuma un citos jautājumos.

Pilns zvērinātu advokātu biroju un individuāli praktizējošo zvērinātu advokātu un viņu palīgu saraksts, advokātu kontaktinformācija un konsultāciju jomas pieejamas Latvijas Zvērinātu Advokātu padomes (ZAP) mājaslapā www.advokatura.lv, sadaļā „Konsultācijas 10.-14. martā”. Informācija izdrukātā veidā pieejama arī ZAP metodiskajā kabinetā Rīgā, Brīvības bulvārī 34.

Lai izmantotu bezmaksas juridiskās konsultācijas, interesenti tiek lūgti ar zvērinātu advokātu sazināties individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā konsultācija nepieciešama.