„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Latvijas kultūras kanons Latgales Centrālajā bibliotēkā

27. martā plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Lasītavā notiks diskusija „Latvijas kultūras kanona zīmē – Skatuves mākslas vērtības”. Pasākuma viesi ir Daugavpils teātra valdes loceklis un režisors Oļegs Šapošņikovs un teātra kritiķe Līga Ulberte. Diskusiju vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku attīstības institūta (BAI) Bibliotēku konsultatīvā centra projektu vadītāja Liega Piešiņa.

Radošajā darbnīcā „KiKK jeb kas ir Kultūras kanons?” ar bērniem strādās LNB BAI Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Ilze Kļaviņa. Tās laikā bērni varēs krāsot, līmēt kanona vērtības. Būs iespēja pašiem uzšūt savu kanona vērtību grāmatiņu, kā arī veidot jaunās Gaismas pils maketu.

 No 26.februāra līdz 24.aprīlim Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar reģionālajām bibliotēkām rīko Latvijas kultūras kanonam veltītu pasākumu ciklu „Latvijas kultūras kanona zīmē”. Visos Latvijas reģionos – Latgales reģionā (Balvi), Zemgales reģionā (Mežotne, Jēkabpils), Kurzemes reģionā (Liepāja), Latgales reģionā (Daugavpils) un Vidzemes reģionā (Cēsis, Madona) – galvenokārt publiskajās bibliotēkās tiks organizētas septiņas diskusijas par Latvijas kultūras kanona vērtībām. Tās noslēgsies 9. maijā ar grāmatu svētkiem Valkā.

Pasākumu cikls ir projekta „Latvijas kultūras kanona vērtību popularizēšana Latvijas publiskajās bibliotēkās” sastāvdaļa, kura mērķis ir veicināt Latvijas kultūras kanona atpazīstamību un rosināt diskusijas par kultūras vērtībām.

Latvijas Kultūras kanons ir izcilāko un ievērojamāko mākslas darbu un kultūras vērtību kopums, kas atspoguļo nācijas visu laiku nozīmīgākos sasniegumus septiņās nozarēs – tautas tradīcijās, vizuālajā mākslā, skatuves mākslā, mūzikā, literatūrā, arhitektūrā un kino. Latvijas Kultūras kanonu veido 99 kultūras vērtības, kas raksturo gan Latvijas kultūru kopumā, gan rosina piederības izjūtu valstij.

 Aicinām visus interesentus piedalīties diskusijā!