„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Dagdas novada rikšotāji plūca laurus Lietuvā

Sacīkšu zirgu audzētājam Nikolajam Galilejevam, Dagdas novada zemnieku saimniecības „Čadi” īpašniekam šis gads ir sācies veiksmīgi, jo divās starptautiskās rikšotāju sacīkstēs ir iegūtas godalgotas vietas.

16.februārī notika tradicionālās starptautiskās rikšotāju sacīkstes „Lazdijai 2014” Lietuvā netālu no Polijas robežas, kur tika atklāts jauns hipodroms. Šajās sacensībās ar ķēvi Carmen River Nikolajs Galilejevs izcīnīja pirmo vietu. Vienā no braucieniem viņš startējis arī ar rikšotāju David Star, kurš finišējis otrais, taču dažu kļūdu dēļ rezultāts netika ieskaitīts.

2.februārī Lietuvā, Zarasu reģionā, Dusetu hipodromā pie Sartu ezera ap 40 tūkstošu skatītāju klātbūtnē notika tradicionālās starptautiskās rikšotāju sacensības, kurās startēja 73 zirgi no dažādām valstīm. Četrus gadus veco rikšotāju braucienā par Kultūras un sporta departamenta balvu Nikolajs ar ķēvi Carmen River izcīnīja trešo vietu, pieveicot 1600 metrus garo distanci 2,17 minūtēs.

Zemnieks stāsta, ka 8. martā viņš ir ieplānojis piedalīties rikšotāju sacīkstēs Tallinā, kur jau pērn rudenī ar rikšotāju Koman Šel guvis ļoti labus rezultātus. Viņš atzīst, ka dalība starptautiskās sacensībās esot ļoti svarīga, jo tiek pārstāvēts ne tikai sava novada, bet arī visas valsts gods.

Visu rakstu lasiet 7.marta numurā.