„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.9 °C
neliels lietus

Maijā Daugavpilī ieradīsies vikingu kuģis

Daugavpils domē vērsās biedrība „Savējie M”, lūdzot finansiālu atbalstu savam pasākumam – ceļojumam pa Daugavu ar kuģīti.

Biedrība rīko ekspedīciju pa Daugavu ar Latvijā uzbūvētu vikingu kuģi „Nameisis” no upes iztekas Valdaja augstienē līdz ietekai Rīgas jūras līcī. Ekspedīcija ilgs mēnesi – no maija līdz jūnijam. Tās laikā tiks uzņemta dokumentāla filma, ko rudenī rādīs Latvijas televīzija, kā arī veidota grāmata ar fotogrāfijām par upes vēsturi dažādos laikmetos. Jāatzīmē, ka biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Mēnesi pēc iesnieguma saņemšanas jautājumu izskatīja Izglītības un kultūras komitejas sēdē. Biedrība „Savējie M” lūdza domei 500 eiro vai jebkuru citu finansiālu atbalstu. Komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis paziņoja kolēģiem, ka biedrība ir reģistrēta Madonā un, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, dome nevar finansiāli atbalstīt organizāciju, kas ir reģistrēta citā pašvaldībā. Tomēr dome ir gatava sniegt entuziastiem informatīvu atbalstu, kā arī, pēc detalizētākām sarunām, piešķirt ceļotājiem iespēju piestāt vai arī palīdzēt radīt citus nepieciešamos apstākļus.

Paredzēts, ka Daugavpilī kuģis varētu ierasties 24. maijā, un, kā teica J. Dukšinskis, tas būtu interesants pasākums pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.