„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Mikrorajonus savienos jauns asfaltēts ceļš

Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā 6.martā notika būvniecības ieceres prezentācija, kuras pasūtītājs ir Komunālās saimniecības pārvalde. Projekta ietvaros paredzēts nostiprināt ceļa segumu Cēsu ielas posmā no Krasta līdz Odu ielai un Odu ielas posmā no Cēsu līdz Vidzemes ielai.

Plānots, ka asfaltētā ceļa kopējais garums būs 1377 metri, bet platums dažviet sasniegs 9,5 metrus (kopā ar veloceliņu un trotuāru). Veloceliņu un trotuāru ierīkos nelielā posmā gar Cēsu ielu, kur pastaigājas tuvējo daudzdzīvokļu un privātmāju iedzīvotāji. Perspektīvā veloceliņš tiks ierīkots gar Cēsu un Odu ielu līdz Vidzemes ielai.

Šis projekts ļaus savienot svarīgus mikrorajonus ar modernu ceļu, kam būs labs asfalta segums. Autobraucēji varēs komfortabli braukt un ātri pārvietoties, taupot laiku un nebojājot mašīnas. Turklāt ceļam var būt ļoti svarīga loma Daugavas ielas remonta laikā.

Sabiedriskā apspriešana turpināsies līdz 21. martam. Savu viedokli šajā jautājumā var iesniegt Daugavpils pilsētas domes informācijas centrā (Kr. Valdemāra ielā 1) un Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28, 3. stāvs). Pēc tam sabiedriskās apspriešanas rezultāti tiks iesniegti izskatīšanai pilsētas domes deputātiem.