„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
nedaudz mākoņains

„Boņuks” - Terēzijas Brokas vismīļākā balva

Daugavpils pilsētas domē sveica pazīstamo diriģenti un pedagoģi Terēziju Broku, kura februārī saņēma balvu „Boņuks” nominācijā „Par mūža ieguldījumu”. Apbalvošanas ceremonija notika Rēzeknē, Latgales vēstniecībā „Gors”. Balva „Boņuks” tiek pasniegta par ieguldījumu Latgales kultūras attīstībā.

Bez pārspīlējuma var teikt, ka Terēzija Broka ir viena no leģendārākajām Latvijas diriģentēm, pedagoģe, kura izaudzinājusi vairākas mūziķu paaudzes, īsta Latgales patriote. Viņa ir devusi milzīgu ieguldījumu Latvijas kora mūzikas attīstībā.

Terēziju Broku ļoti aizkustināja pilsētas domē izrādītā uzmanība. Ar asarām acīs viņa teica, ka ir ļoti laimīga un lepojas, ka irsaņēmusi tieši Latgales balvu – „Boņuks” viņai ir ļoti mīļš, jo simbolizē Latgali. Terēzija Broka savu novadu uzskata par vislabāko vietu pasaulē.

T.Broka pateicās visiem, kas palīdzējuši viņai dzīvē un radošajā darbībā, īpaši izceļot savus neskaitāmos audzēkņus.

Terēziju Broku sveica domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, viņa vietnieks Jānis Dukšinskis, pilsētas un Daugavpils novada kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centra pārstāvji.