„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt arī Valsts vienotajā klientu apkalpošanas centrā Daugavpilī

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atgādina, ka 2014. gada 1. martā ir sākusies gada ienākumu deklarācijas iesniegšana gan tiem nodokļu maksātājiem, kam tas jādara obligāti (šogad arī visām fiziskajām personām – saimnieciskās darbības veicējiem gan šī, gan citas deklarācijās obligāti jāiesniedz elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu), gan tiem, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu par ārstniecības, izglītības un citiem attaisnotajiem izdevumiem. Lai to paveiktu, Daugavpils un apkārtējo novadu iedzīvotāji, tagad var izmantot arī Valsts vienotā klientu apkalpošanas centra (turpmāk – VVKAC) sniegtos pakalpojumus.

 Aicinām iedzīvotājus izmantot šo iespēju, jo VVKAC Daugavpilī strādās tikai līdz 2014.gada jūnija beigām, kad noslēgsies šis pilotprojekts. VVKAC Daugavpilī atrodas Saules ielā 15. VVKAC darba laiki: Pirmdien: 8:30 – 18:00, otrdien, trešdien, ceturtdien: 8:30 – 17:00, piektdien: 8:30 – 16:00 (pārtraukums visās dienās no 12:30 līdz 13:00).

 Vienlaikus, lai deklarācijas aizpildīšana būtu daudz ērtāka un vienkāršāka, VID aicina iedzīvotājus noslēgt līgumu par VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (turpmāk – EDS) izmantošanu un turpmāk, izmantojot VID EDS, gada ienākumu deklarāciju iesniegt elektroniski sev piemērotā laikā. EDS līguma parakstīšanu var pieteikt VID Daugavpils klientu apkalpošanas centrā (Klusā iela 4a, Daugavpils, LV-5417, tālr. 65476204), ir tikai jāpiezvana un jāvienojas ar konsultantu par piemērotāko līguma parakstīšanas datumu un laiku.

 Savukārt VVKAC konsultanti nepieciešamības gadījumā parādīs, kā praktiski darboties ar EDS. VID tīmekļa vietnē pieejamas arī video instrukcijas, kurā soli pa solim izstāstīts, kā iesniegt Gada ienākumu deklarāciju elektroniski.

 Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID Informatīvo tālruni 1898, izvēloties pirmo tēmu „Nodokļi”, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī izmantojot iespēju VID tīmekļa vietnē „Uzdot jautājumu VID”. Visu VID klientu apkalpošanas centru tālruņi, kur iespējams pieteikties EDS līguma parakstīšanai, pieejami sadaļā Kontakti/Pieteikšanās EDS līguma noslēgšanai.