„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Latgales talanti pieteicās koncertam „Nāc līdzās!”

10.martā Daugavpils kultūras pilī notika fonda „Nāc līdzās!” lielkoncerta Latgales talantu atlases konkurss -- koncerts.

No 27 solistiem, kolektīviem un priekšnesumiem fonda „Nāc līdzās!” valdes priekšsēdētājas Sandra Freibergas vadītā žūrija Rīgas lielkoncertam, kas notiks 15. aprīlī, izvēlējās Aleksandrovas skolas deju kolektīvu ar deju „Lietutiņš”, Daugavpils solisti Angeliku Vasiļjevu, Daugavpils 1. speciālās pamatskolas instrumentālo ansambli.

Pirmo reizi koncertā-konkursā piedalījās Biķernieku pamatskolas zēni ar džentlmeņu deju, un izcīnīja ceļazīmi uz lielkoncertu. Rīgā uzstāsies arī Viktorija Trizna, Medumu internātpamatskolas audzēknis Aigars Skrinda, Maltas internātskolas audzēknis Dāvis Neilands, Tiskādu bērnu nama grupa „Austrumu gaisma” , Maltas solists Iļja Orlovs, Tiskādu internātpamatskolas deju grupa „Skrilex” un Daugavpils logopēdiskās skolas deju grupa „Inter&Nuts”, solisti Anželika Belousova un Oskars Grigorjevs, kurš ar savu unikālo zemo balsi izsauca gan skatītāju, gan žūrijas ovācijas.

Daugavpils bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” un tā vadītāja Aina Jansone visiem dalībniekiem pasniedza dāvanas.

Visi konkursa koncerta talanti piedalīsies lielajā fonda „Nāc līdzās!” Ziemassvētku koncertā, kas šogad izskanēs Latgales vēstniecībā „Gors” Rēzeknē.