„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

„Saules skolā” pavasaris sākas ar zivīm

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” ir atklāta audzēkņu un pedagogu radošo darbu izstāde „Zivs zīmē”. Jaunā izstāde ir krāsaina un pavasarīga, tās iedvesmas avots ir bijusi daba, šoreiz īpašu nozīmi pievēršot zivīm, kuras gleznotas dažādās tehnikās un stilos.

Izstādes iniciatore, gleznošanas skolotāja Dace Abricka pastāstīja, ka iepriekš martu veltījuši kaķu tēmai, taču, viņasprāt, marts ir arī zivju laiks, jo zivis mostas pēc garā ziemas miega un sāk meklēt savu nārstošanas vietu. „Zivis ir gan svarīga dabas sastāvdaļa, gan uzturviela cilvēkam, turklāt marts ir tas mēnesis, kad savas dzimšanas dienas svin Zivs horoskopa zīmē dzimušie,” teic Dace.

Izstāde būs aplūkojama līdz 11. aprīlim Saules skolas mācību korpusā Parādes ielā, bet pēc tam zivis dosies peldēt arī citos ūdeņos un būs aplūkojamas Preiļos un citviet.