„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Latgale saņems 58 miljonus eiro

Reģionam nozīmīgu ceļu remonts, lauku ceļu saglabāšana, bezdarbnieku paviršā apmācība, būvdarbu sliktā kvalitāte, -- šos jautājumus Latgales pašvaldību vadītāji uzsvēra Latgales plānošanas reģiona un Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas diskusijā, kas notika 14. martā Rēzeknes centrā „Zeimuļs”.

Tā saucamā Latgales atbalsta programma saņems 58 milj. eiro, tai skaitā 8milj. eiro energoefektivitātes projektiem, solīja L. Straujuma, pauzdama pārliecību, ka Latgales plānošanas reģions šī finansējuma izlietojumu varētu plānot pats. „Mans vērojums -- Latgales plānošanas reģions ir visaktīvākais, tas prot strādāt vienoti. Turklāt plānošanas reģionam ir arī stipra Latgales attīstības aģentūra ar Māri Bozoviču priekšgalā,” izteicās Ministru prezidente. A. Adamovičs secināja -- tātad pretēji Valsts kontroles apgalvojumam plānošanas reģioni ir vajadzīgi.

Savukārt A. Kazinovskis mudināja šādu atbalsta programmu ieviest arī pārējiem plānošanas reģioniem, tā mazinot spriedzi starp pašvaldībām, turklāt ES finansējuma sadalīšanā starp reģioniem efektīgāks būtu tieši kvotu princips.

Visu rakstu lasiet 18.marta numurā.

Komentāri

21.03.2014 12:03
a na
Murgs, nauda aizies kabatas...