„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Irēnai Ancānei darbs uz skatuves ir svētki

Daugavpils novada kultūras centrā 22.martā dziedātāja Irēna Ancāne aicina visus uz savas jubilejas koncertballīti „Kādu dienu”. Nosaukums nāk no viņas iedziedātās dziesmas, kas ir veltīta jubilāriem. Vislielākā dāvana Irēnai būšot viņas fani – radi, draugi, paziņas, visi cilvēki, kas nāk, dejo un šādi atbalsta muzikantus.

Pagājušajā gadā Irēna bijusi uz kādu jubilejas koncertu un sapratusi, ka sev negrib tādu pasākumu, kurā cilvēki sēž zālē un aplaudē pēc dziesmām. „Es visu mūžu esmu spēlējusi ballītes. Nu jau gandrīz 30 gadus, tā saskaitījām ar saviem skatuves kolēģiem. Tāpēc es nolēmu sarīkot foršu koncertballīti. Sazvanīju cilvēkus, ar kuriem esmu kopā strādājusi, un viņi laipni piekrita atbraukt un piedalīties. Viens otrs teica, ka traks pasākums. Bet, jo trakāk, jo labāk! Tātad mēs neesam vēl tik veci. Es neprotu svinēt, sēžot pie galda. Ja es strādāju uz skatuves, tie man jau ir svētki,” saka Irēna.

Irēna pateicas Daugavpils novada domei par piešķirtajām telpām, kas ļauj viņai aicināt cilvēkus uz šo koncertballi par brīvu. „Būs galdiņi un deju placis pa vidu. Līdzi ir jāņem labs garastāvoklis, laba kompānija, ērtas kurpes dejošanai, skanīga balss līdzi dziedāšanai,” aicina Irēna Ancāne.

Visu rakstu lasiet 21.marta numurā.