„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Noteica labākos novada vokālos ansambļus

Daugavpils novada kultūras centrā 14.martā notika Daugavpils novada vokālo ansambļu koncertskate „Pavasara dziesma 2014". 

Tika novērtēts bērnu, senioru, sieviešu un jaukto ansambļu sniegums, turklāt senioru grupā trīs labākie kolektīvi saņēma ceļazīmes dalībai II Latvijas senioru vokālo ansambļu konkursā „Jānim Cimzem -- 100”. Ar I pakāpes diplomu ir novērtēts Līksnas pagasta kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Elēģija” (vadītāja Jūlija Peceviča) un Daugavpils novada kultūras centra jauktais vokālais ansamblis „Stage On” (vadītāja Tatjana Larionova) sniegums.

„Skate kopumā izdevās ļoti laba. Ir problēmas ar repertuāru. Manuprāt, ir jāizvēlas interesantas un kolektīvam piemērotas dziesmas, turklāt nav jākautrējas palūgt kāda speciālista padomu, kā vārdus pareizi nodziedāt latviski vai latgaliski,” atzina žūrijas komisijas vadītājs, Dienvidlatgales koru apriņķa virsdiriģents Jevgeņijs Ustinskovs.

Visu rakstu lasiet 21.marta numurā.