„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Teātra trupai "Trešais variants" - pirmizrāde „Dzimumdienas rītā”

26. martā plkst.18.30 Daugavpils novada Kultūras centrā (Daugavpilī, Dobeles ielā 30) teātra trupa „Trešais variants” aicina uz izrādi „Dzimumdienas rītā” – komēdiju vienā cēlienā.

 „Dzimumdienas rītā” ir viens no pirmajiem literārajiem darbiem, ko uzraksta jaunais un daudzsološais rakstnieks Andrejs Upīts. Lugas pamatā ir mūžam aktuālais stāsts par cilvēku, kas savā dzimšanas dienas rītā ir apņēmies sākt jaunu dzīvi un kļūt labāks.

 Iestudējuma režisore Inta Uškāne par izrādi saka: „Tā ir teātra trupas „Trešais variants” atgriešanās pie klasikas. Saglabājot rakstnieka valodas stilu, mēs cenšamies izrādē radīt 20. gadsimta sākuma gaisotni ar tā laika savstarpējām cilvēciskajām attiecībām gan ģimenē, gan kungu un kalpu starpā. Autors lugu ir nosaucis par komēdiju, taču, manuprāt, tā vienlaicīgi ir gan komēdija, gan traģēdija – kā jau katra cilvēka dzīve.”

       Izrādes scenogrāfiju veidoja un tērpu atlasi konsultēja māksliniece Olga Gžibovska, mūziku izrādei komponēja Artūrs Uškāns.

 Paldies izrādes tapšanā: mednieku kolektīvam “Skrudaliena” (vadītājs Valērijs Smarguns), Marijai Ivbulei, Viktorijai Kozlovskai, Antonijam Kozlovskim, Dinai Krasovskai, Inesei Bērziņai, zirgu sētai "Klajumi" un Ilzei Stabulniecei.

 Ieejas maksa: EUR 1,42