„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Ugunsgrēkā cietušajai ģimenei ir vajadzīga palīdzība

Mājas ugunsgrēkā cietusī ģimene - Sergejs Ivanovs un Viktorija Bibičeva ar meitu Katju - lūdz labu cilvēku palīdzību, lai varētu iekārtot pašvaldības ierādīto dzīvokli.

Bija parasta svētdiena, 16. februāris. Mazā Katja rotaļājās, māmiņa Viktorija darbojās virtuvē, tētis Sergejs todien strādāja. Viktorija atceras, ka bērns pēkšņi ieskrēja virtuvē, meitene bija ieraudzījusi ka no skapja aizmugures nāk dūmi. Viktorija ieskrēja istabā – tur vēlās melni, biezi dūmi, itin kā degtu gumija. Viktorija atvēra skapi, no turienes izlauzās milzīgas liesmas. Paķērusi meitu, Viktorija izskrēja uz balkona un aizvēra durvis, lai nesaelpotos dūmus. Istabā ieiet vairs nevarēja. Viktorija un meita palika ar to, kas bija mugurā, uz galvas viņām pilēja logu kūstošā plastmasa.

Otro stāvu vecāku mājā, kurā Sergejs pavadījis visu dzīvi, viņš savulaik labiekārtoja, pirmo stāvu pārdeva, bet pats kopā ar ģimeni apmetās augšstāvā. Saskaņā ar aktu, Ugunsdzēsības un glābšanas dienests informāciju par ugunsgrēku saņēma pl. 13.13, ugunsgrēka vietā ieradās pl. 13.37 un likvidēja to pl. 15.16. Aktā nav minēts aizdegšanās iemesls, taču ugunsdzēsēji uzskata, ka vainīga ir elektroinstalācija. Tāpat domā arī Sergejs, lai gan viņam pašlaik ir citas rūpes. Ugunsgrēkā sadega visa ģimenes iedzīve – apģērbs, apavi, mēbeles, sadzīves tehnika, Katjas rotaļlietas. Izdega sienas, griesti, grīda, vietām arī bēniņi un jumts. Sadega arī visi dokumenti.

Viņiem ir piešķirts pašvaldības dzīvoklis barakas tipa mājā, bet tur ir tikai plikas sienas, tāpēc pagaidām cietusī ģimene nevar tajā ievākties. Ir vajadzīgas pašas nepieciešamākās mēbeles, lai būtu, kur gulēt, arī krēsli, galds, skapis. Ģimene vēršas pie visiem labiem cilvēkiem, kuriem ir iespēja palīdzēt, arī avīzes „Latgales Laiks” lasītājiem. Ja jums ir nevajadzīgas mēbeles, lietota sadzīves tehnika, rotaļlietas, apģērbs un citas normālai dzīvei nepieciešamas lietas, atdodiet tās, lūdzu, ugunsgrēkā cietušajai ģimenei. Lai pašvaldības dzīvoklī veiktu kaut vai pašu vienkāršāko remontu, izlīmētu tapetes, ierīkotu normālu tualeti, ir vajadzīga nauda.

Materiālo palīdzību mājas atjaunošanai var pārskaitīt DNB bankā, konta Nr. LV15RIKO0001301417892, Sergejs Ivanovs, p.k. 040456-10231.

Vērsieties pie Sergeja pa tālruni 26892633 un Viktorijas, tālrunis 25948593.