„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Denisu Vasiļjevu godināja par panākumiem

Daugavpils olimpiskajā centrā 20. martā notika preses konference, kurā piedalījās Daugavpils sporta vadība un daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš pasaules čempionātā junioriem izcīnīja astoto vietu.

Deniss debitēja pasaules čempionātā. Lai iekļūtu dalībnieku pulkā, viņam bija jāiztur smagas kvalifikācijas sacensības „Grand Prix” posmos, kurus sportists veiksmīgi pārvarēja. Galvenais mērķis Bulgārijā Denisam bija viens – tikt tālāk. No 38 dalībniekiem tikai 24 daiļslidotāji varēja turpināt sacensības un piedalīties izvēles programmā.

Sportists veiksmīgi tika galā ar savu uzdevumu – īsajā programmā viņš ieguva 11. vietu, bet pēc izvēles slidojuma pakāpās vēl augstāk – uz astoto vietu. Pateicoties savam rezultātam, Deniss nodrošināja Latvijai nākamajā čempionātā divas vietas. Pieteikt pasaules čempionātam divus dalībniekus vienslidojumos ir tiesības tikai sešām valstīm, un Latvija ir to skaitā. Par to tagad lai rūpējas Latvijas slidošanas federācija, jo valstī nav cita Denisa līmeņa sportista.

Federācijas attieksme pret jauno talantu ir neviennozīmīga. Denisa māte Regīna teica, ka federācija neesot izpildījusi nevienu savu solījumu. Pilsētas struktūru atbalsts dod iespēju jaunietim piedalīties treniņnometnēs un pirms atbildīgiem startiem sasniegt labāko formu: „Šis rezultāts ir sasniegts, pateicoties pilsētai,” viņa teica.

Pašvaldības vadība sajūsminājās par Denisa izturību – pastāvīgi treniņi, starti, treniņnometnes, bet viņš neaizmirst arī mācības. Puisis domā par savu nākotni un vēlas apgūt ārsta – stomatologa vai acu ķirurga profesiju.