„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Uzņēmēji apsprieda eksporta problēmas

Daugavpilī pirmo reizi notika seminārs diskusiju ciklā „Eksporta rīti”, ko rīko Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK). Šādas diskusijas notiek kopš 2009. gada, tomēr ārpus Rīgas „Eksporta rīts” tika rīkots pirmo reizi.

Kā teica LTRK Dienvidlatgales nodaļas vadītāja Olga Rosovska, diskusiju mērķis ir Latvijas eksportspējas palielināšana un biznesmeņu, uzņēmumu mudināšana eksportēt savu produkciju. Diskusijās tiekas gan pieredzējuši eksportētāji, gan iesācēji, vai arī tie, kas tikai gatavojas eksportēt. Uz semināru tiek aicināti uzņēmēji, kas strādā dažādās jomās. No 2011. gada „Eksporta rīts” notiek sadarbībā ar DND banku.

Diskusijā Daugavpils novada domē par savu pieredzi eksporta jomā stāstīja dalībnieki, kuri pārstāvēja vienus no vadošajiem pilsētas uzņēmumiem -- pievadķēžu rūpnīcu „Ditton” un „Dauer Holding” meitas uzņēmumu „BM Industrial”. Jāatzīmē, ka seminārā ziņojumus nolasīja dažādu paaudžu pārstāvji. Piemēram, „BM Industrial” komercdarbiniece Jevgeņija Žigisova savā amatā strādā mazāk nekā gadu, bet PĶR valdes priekšsēdētāja vietnieku Georgiju Sorokinu ar rūpnīcu saista 53 darba gadi, kuros viņš izgājis visus karjeras kāpņu pakāpienus. Seminārā piedalījās muitas, apdrošināšanas kompānijas, firmu „Tehauto Latgale”, „Antaris”, autopārvadātāju asociācijas „Latvijas Auto” pārstāvji, VID speciālists u.c.

Visu rakstu lasiet 25.marta numurā.