„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.0 °C
apmācies

Daugavpilī būs piemineklis Latvijai

Daugavpils domē 25.martā sapulcējās biedrības „Latvijai -- 100” dibināšanas aktīvisti un iniciatori. Dalībnieki gatavojas īstenot savu galveno mērķi – uzdāvināt Latvijai simtajā jubilejā valstij veltītu pieminekli Daugavpilī.

Biedrību „Latvijai – 100” pirms gada nodibināja Daugavpils pilsētas un novada dome. Uz tikšanos bija ieradušies abu pašvaldību pārstāvji, kultūras speciālisti, Daugavpils Universitātes un nacionālo biedrību pārstāvji.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja „Latgales Laikam”, ka sapulcē nolemts palielināt valdes sastāvu no diviem līdz deviņiem locekļiem, valde būs organizācijas izpildvara.

Pašlaik tiek gatavoti dokumenti, lai biedrība varētu pretendēt uz finansiāla atbalsta saņemšanu no dažādiem fondiem. Pieminekļa uzstādīšanas iniciatīvā tiks iesaistītas nacionālās biedrības, sponsori, sabiedriskās organizācijas. Drīzumā tiks atvērts bankas konts. Visdrīzāk, kā teica J. Dukšinskis, pieminekļa skiču konkurss tiks izsludināts valsts līmenī, lai piesaistītu pazīstamus meistarus. „Mūs gaida nopietns darbs, mums ir lieli plāni, ceram īstenot šo lielisko ideju,” teica J. Dukšinskis.

100 gadu jubileju Latvija svinēs 2018. gada 18. novembrī.