„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

„Savējie” Daugavpils teātrī – kopā ar Hariju un Inesi

Rīt un parīt Daugavpils teātrī būs Kristīnes Jokstes lugas „Savējie” pirmizrāde. Iestudējumu veidojis režisors Harijs Petrockis, kurš šopavasar svin 50 gadu jubileju. Skatītāji jau ir noilgojušies pēc izrādes, ko skatīties lielajā zālē, un vēlmes šoreiz tiks piepildītas. Turklāt Daugavpils teātrī šajā izrādē atgriežas Inese Laizāne, kuru redzam uz citas skatuves – Saeimā. Iestudējums „Savējie” būs unikāls, jo tajā skanēs piecas valodas – latviešu, krievu, latgaliešu, baltkrievu un čigānu.

„Tā ir komēdija, ļoti pozitīva dramaturģija,” par lugu „Savējie” stāsta režisors H.Petrockis. „Iepriekšējais K.Jokstes darbs „Klepernīku pogosta zvaigzne” piedzīvoja vairāk nekā 50 izrādes. „Savējie” ir netiešs turpinājums, būs cita situācija un citi varoņi, tomēr mēs atkal runāsim par to, kā cilvēki dzīvo šodien un šeit, kas viņiem sāp. Iepriekš tā bija administratīvā reforma, bet jaunajā lugā tiek risinātas problēmas par zemes pārdošanu un cilvēku aizbraukšanu uz Angliju. Stāstīsim to nedaudz nenopietni, pat farsa stilā, bet tā, lai cilvēki aizdomātos par nopietno.”

H.Petrockis atzīst, ka 50 gadi esot zīmīgs skaitlis, bet viņš pat neesot izlēmis, kā to svinēt, vienīgi zinot, ka tas notiks šaurā ģimenes lokā. „Nav sajūtas, ka nu ir 50 un kaut kas pēkšņi izmainīsies. Bet viens atskaites punkts būs gan – es atmetīšu smēķēšanu!” To dzirdot, Ineses acis kļūst divreiz lielākas, jo viņa šo solījumu dzird pirmoreiz un ir ļoti priecīga. Lai nebūtu atkāpšanās ceļa, Harijs šo apņemšanos izsaka publiski un no 30.aprīļa viņš vairs nesmēķēs.

Visu rakstu lasiet 28.marta numurā.