„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Aicina palīdzēt dzīvnieku patversmei

Šodien, 4.aprīlī pl.19.00 Daugavpils novada kultūras centrā notiks labdarības koncerts „Tu esi mans draugs”, kura mērķis ir līdzekļu vākšana dzīvnieku patversmei. Par pasākumā savāktajiem līdzekļiem tiks iegādāta barība, medikamenti un, protams, nauda tiks izmantota dzīvnieku turēšanas apstākļu uzlabošanai. Ieeja koncertā – par ziedojumiem.

Beidzamajā laikā par Daugavpils dzīvnieku patversmi tiek daudz runāts. Internetā pastāvīgi tiek publicētas skatu priecējošas iemītnieku fotosesijas, kurām nav iespējams nepievērst uzmanību. Pirms labdarības koncerta „Latgales Laiks” tikās ar Daugavpils dzīvnieku patversmes vadītāju Oksanu Bondari.

Pašlaik patversmē mitinās 40 kaķi un 25 suņi (13 pieauguši un 12 kucēni). „Pateicoties aktīvam darbam ar žurnālistiem un plašai reklāmas kampaņai, mums izdodas atrast labus saimniekus lielākam dzīvnieku skaitam. Piemēram, šī gada trijos mēnešos mēs atdevām gandrīz tikpat daudz kaķu, cik visā pagājušajā gadā,” pastāstīja patversmes vadītāja. Tiesa, suņiem jauni saimnieki ir jāmeklē biežāk, nekā kaķiem. Īpaši grūti ir atrast ģimeni pieaugušiem kaķiem un kaķenēm. Pašlaik patversmei ir ideja doties braucienā pa pagastiem, lai izplatītu informāciju par saviem iemītniekiem, izvietotu afišas utt. Iespējams, kāds gribēs paņemt uz savu viensētu pieaugušu un sterilizētu kaķi, kurš ļoti priecāsies par jaunajiem saimniekiem," saka O.Bondare.

Labdarības koncertā piedalīsies grupas „Dabasu Durovys”, „Patrioti,LG”, „A2”, „Zenīts” un tautas deju ansamblis „Līksme”.

Visu rakstu lasiet 4.aprīļa numurā.