„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Pamazām remontēs Latvijas tiltus

Valsts ir nopietni norūpējusies par tiltu stāvokli valstī. VAS „Latvijas valsts ceļi” oficiālā mājas lapa publicējusi preses paziņojums par tiltu stāvokli valstī.

Valsts autoceļu tīklā ir 943 tilti – 55% (523) ir sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī. 2013. gadā nepieciešamo remontdarbu atliktais apjoms bija 152 miljoni eiro.

Kabinetos tiek izstrādāta programma, kādā secībā veikt remontu. Pēc optimistiskām aplēsēm, VAS „Latvijas valsts ceļi” plāno savest kārtībā 8—10 tiltus gadā, lielais uzdevums – 2020. gadā saremontēt 74 tiltus, kas ļaus uz pusi samazināt pašlaik sliktā stāvoklī esošo tiltu skaitu.

VAS „Latvijas valsts ceļi” Daugavpils nodaļas vadītājs Gunārs Hmeļņickis atzīmēja, ka konkrēti līdzekļi nav piešķirti. Daugavpils novadā šajā programmā pašlaik ir iekļauti divi nelieli tilti Nīcgales un Višķu apkaimē. Sventes tilts pār Daugavu ir lielākais reģionā, arī tam ir vajadzīgs remonts, bet tas programmā nav iekļauts.

Kopumā Daugavpils nodaļas bilancē ir 52 dažāda lieluma tilti. Galvenokārt tie ir no dzelzsbetona, bet ir arī akmens, metāla tilti, kā arī viens koka tilts.

Visi tilti ir darba kārtībā. Aptuveni 80% ir vajadzīgs kārtējais remonts. Tas attiecas uz segumu – asfalts, gājēju celiņi, virsējās konstrukcijas, apakšā – konusi upes gultnē. Tiltu balsti ir normālā stāvoklī.

Reizi gadā tiek veikta vizuālā apskate, bet reizi piecos gados notiek nopietna tiltu inspekcija.