„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Paplašinās pašvaldības policijas štatus cīņai ar „spaisiem”

Daugavpils domes finanšu komitejā deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu par līdzekļu piešķiršanu pašvaldības policijai papildus štatu izveidei, lai efektīvāk cīnītos ar legālajām narkotikām jeb t.s. spaisiem.

Pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis paskaidroja, ka sākotnēji ar valsts policiju pārrunāta nepieciešamība apvienot spēkus cīņā ar šo sērgu, jo legālo narkotiku problēma pilsētā turpina saasināties.

Pašvaldības policija iecerējusi pieņemt darbā vēl piecus darbiniekus un izveidot atsevišķu darba grupu cīņai ar legālajām narkotikām. Lai izmaksātu šiem darbiniekiem algu un piemaksas par nakts maiņām un darbu brīvdienās, kā arī iegādātos jaunu darba ekipējumu, ir nepieciešami 38 770 eiro.

Deputāts Aivars Broks apjautājās, vai pašvaldības policija katrreiz jaunas problēmas risināšanai pieņems darbā papildus darbiniekus un katram spaisu gadījumam būs nepieciešama sava darba grupa. Viņš ierosināja beidzot sakārtot šo struktūrvienību un aizrādīja, ka pašvaldības policija nepietiekami uzrauga kārtību pilsētas parkos.  

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis piekrita, ka būtu nepieciešama jauna pieeja šīs iestādes darba organizēšanā, taču pašlaik pašvaldības policijai patiešām pietrūkstot resursu visu problēmu risināšanai, tāpēc pagaidām resursu papildināšana tiekot piesaistīta konkrētām aktivitātēm, piemēram, šajā gadījumā tā ir sabiedrībā šobrīd ļoti aktuālā problēma—legālo narkotiku apkarošana.