„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils cietoksnī īsteno vēl vienu projektu

Braucot pa Daugavas ielu gar Daugavpils cietoksni, redzams, ka notiek aktīvi būvdarbi pie tilta iepretim Nikolaja vārtiem. Marta sākumā celtnieki uzsāka vēl viena objekta – pirmās krasta lunetes un kordegardes (sardzes) ēkas restaurāciju. Tā notiek projekta „Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Daugavpilī un Grodņā”.

Kā pastāstīja Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins, projekts tiek īstenots kopā ar Grodņas izpildkomitejas ideoloģiskā darba, kultūras un jaunatnes nodaļu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmā. To plānots pabeigt līdz šī gada decembrim.

Projektā 75% visu līdzekļu ir paredzēti būvdarbiem un ar tiem saistītajai tehniskajai un autoruzraudzībai. Ieplānoti arī dažādi tūrisma attīstības un cietokšņa mārketinga pasākumi. Piemēram, tūrisma maršruta izstrādāšana, ka savieno Latgali un Grodņas apgabalu, tūrisma bukletu izdošana, kas reklamē Daugavpils cietoksni, Grodņas amatniecību, kā arī jauna tūrisma maršruta bukleta izdošana, kurā ir norādīti galvenie kultūrvēstures objekti. Lai uzsvērtu starptautisko sadarbību šī projekta ietvaros, šogad tiks organizēti trīs kopīgi pasākumi.

Visu rakstu lasiet 8.aprīļa numurā.